Завдяки своїм яскравим, привабливим кольорам і цікавій символіці, риби коі стали популярним вибором для татуювань.

Витривала золота рибка, яка в той чи інший час була домашньою твариною для багатьох людей, і риба коі – морська істота, яка стало популярною у багатьох домашніх ставках – це набагато більше, ніж просто яскраво забарвлена ​​риба, яка подобається людям.

Інтерес до цих риб зародився багато сотень років тому, і у цих річкових мешканців є цікаві легенди і символіка, які слідували за ними на протязі багатьох років і по всьому світу, і на протязі століть надихали багатьох людей.

Риба коі уособлює силу характеру, наполегливість, досягнення і відвагу, а золота рибка символізує багатство і успіх.

Історія риби коі

У той час як риба коі грає важливу роль в японській культурі і традиційних татуюваннях, вона спочатку прийшла з Китаю і є різновидом коропа – «коі» в перекладі з японської означає короп. Вона була привезена до Японії з Китаю, і там риба процвітала. Йшов час, і ці риби були виведені, щоб створити яскраво забарвлені види котрі, які ми знаємо сьогодні.

тату двух рыб кои
Джерело: @jjjaylud

За даними Смітсонівського національного зоопарку і інституту біології збереження, котрі, які займають чільне місце в сьогоднішніх ставках, сходять до Японії почала 19 століття, де фермери, які вирощують рис, ловили, тримали і розводили диких барвистих коропів.

Отже, як цей короп скромного походження став символом хоробрості? Це історія хоробрості, завзятості і непохитної віри в себе.

тату рыб кои на предплечье
Джерело: @mademoiselle_hirondelle

Як риба коі перетворилась в дракона

Не дарма риба коі є символом стійкості і сили характеру. Це відбувається від однієї риби коі, яка відмовилася здатися перед обличчям незгод і навіть глузувань над демонами.

Косяк коі колись плив проти течії вздовж потоку. В кінці струмка вони досягли водоспаду. При цьому, здавалося б, неможливо подолати перешкоду, косяк повернув назад – всі, крім одного хороброго коі. Він продовжував стрибати протягом 100 років, намагаючись досягти вершини водоспаду. Він продовжував відступати, і над ним продовжувала знущатися група демонів, які були заінтриговані його зусиллями.

тату рыб кои на рукаве
Джерело: @tattooartistrafael

Вистрибнувши з глибини річки, він безуспішно намагався дістатися до вершини водоспаду. Нарешті, після століття стрибків котрі досягли вершини водоспаду. Визнаючи його наполегливість і рішучість, боги перетворили його в золотого дракона, уособлення сили і наполегливості.

«Також кажуть, що, якщо вряди спійманий, він буде чекати удару ножем без сагайдака з хоробрістю воїна-самурая, який воює з мечем в битві. Це ясно відображає культурні переконання в силі і хоробрості вряди ».

У той час як коі символізують досягнення вашої мрії і продовження завзятості, значення татуювання риби коі може залежати від кольору.

тату рыб кои на рукаве для парней
Джерело: @garthbneale

Значення татуювань з рибами коі різних кольорів

Оскільки риба коі з легенди перетворюється в золотого дракона, само собою зрозуміло, що золотий і жовтий кольори є популярними варіантами кольору при нанесенні цієї татуювання. Цей кольоровий вряди символізує багатство, процвітання і успіх.

«Блакитна риба коі часто асоціюється з мужністю і плодовитістю. Символ сина в сім’ї ».

тату рыб кои на спине
Джерело: @aomg_adam

Ще один популярний вибір кольору для татуювання коі – червоний, який може мати безліч різних значень від материнства до хоробрості і палкого кохання.

Якщо ви не хочете барвистий малюнок риби коі, не хвилюйтеся – ця риба дуже ефектна в чорному кольорі, а також має сильний символізм.

тату рыб кои на руке
Джерело: @letdanipokeyou

«Чорний коі асоціюється з негараздами і силою. Це привабливо для тих, хто долав труднощі в минулому, будь то депресія або важкі відносини ».

Колір впливає не тільки на значення вашої татуювання, а й на її напрямок.

Куди йде ваш коі?

За напрямком вашого татуювання з рибою коі ховається кілька значень. Хоча це буває по-різному, ви можете вибрати значення, яке, на вашу думку, найбільш підходить вам.

«Зараз в битві або боротьбі і все ще борються з перешкодами, але не здаються».

Це також може означати, що ви подолали перешкоди і придбали силу і міць, необхідні для продовження плавання проти течії.

тату красной и черной рыб кои
Джерело: @anakinfox

Якщо ваше татуювання риби коі пливе вниз за течією, це може означати, що у вас ще немає сил, щоб подолати перешкоди перед вами і рухатися до бажаного успіху.

З іншого боку, це також може символізувати, що ви вже досягли своїх цілей, ви перебуваєте на вершині водоспаду і вам більше не потрібно продовжувати боротися з течією.

Andrey Korzhunov
Всім привіт! Мене звати Андрій. Я почав захоплюватися татуюваннями ще в дитинстві, після закінчення школи вступив до коледжу на художнє мистецтво. Протягом всього цього часу, мені завжди подобалися татуювання, які перевершували будь-яке інше заняття. Першу свою машинку для татуювань я купив в 20 років, і протягом багатьох років практикувався і брав поради від наставників з товариства. Улюблені напрямки в татуюваннях - реалізм, сюрреалізм в відтінках сірого, геометрія і тонка лінія.